14 Ekim 2013 Pazartesi

InFORmation??

Capurro "The Concept of Information" başlıklı çalışmasında, "information science(IS)" içerisinde "information" kavramının halihazırda ne şekilde anlaşıldığını anlamaya çalışmış, bunu yaparken de kavramın("information") disiplinler arası kullanımını da göz önünde bulundurmaya çalışmıştır. 
This review is an attempt to overview the present status of the information concept in IS with a view also to interdisciplinary trends.  
Çalışma ana hatları ile  "information" kavramının bilimsel bir terim olarak nasıl tanımlandığı, "information" kelimesinin kökenlerinin neler olduğunu, ne anlamlara tekabül ettiği, kök kelimelerin geçmişte tarihi metinlerde nasıl ne şekilde kullanılmış olduğu, "Modern ve modernizm sonrasında" "information" kavramının/kelimesinin ne tür amaçlarla kullanıldığını araştırmıştır. Kavramın(information) disiplinler arasında(Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler) ne şekilde anlaşıldığını incelemiş, "information" kavramının doğrudan "information science" içerisinde nasıl kullanıldığını, IS içerisinde yer alan kavramlardan, teknolojilerden, farklı bakış açılarından ve teorilerden faydalanarak araştırmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder