13 Aralık 2013 Cuma

Ağır Abi Yüzünü Çin'e Dönemez Mi?

FP çok acımasız analizler yapmaya başlamış son zamanlarda, biraz da heyecanlı analizlerinde...

Analizci arkadaş; Rusya Ukrayna ilişkilerini gömmüş üzerinde tepiniyor, bunu yaparken de Avrupa'nın İngiltere ile birlikte enerji bağımsızlığını yüksek sesle haykırıyor..."FREEEDOOMM"..

Ukrayna'nın Rus gazına ihtiyacı yok diyor, bir yandan da veriyor "gazı" Ukrayna'ya...

Desenize Putin bizim Gizem'i boşuna bırakmamış. Arctic düştüğü gibi Ukrik'de düşmüş aslında!

Şaka bir yana Avrupa Ukrayna üzerinden Putin Abi'ye kafa tutuyor son bir aydır ve görünen o ki başarılı da oluyor! Tabi bu arada olan Yanukoviç'e oluyor adam da düşmüş kavganın içine elden ne gelir??

Makale "full of" Avrupa'nın enerji arz portföyünü nasıl geliştirdiğini anlatmış ve Rusya'ya rest çekmiş!Hadi koçum başka kapıya demiş, bize ekonominle, kültürünle, yetiştirdiğin insan kalitesiyle gel, Allah'ın verdiği petrolden başka bir numaran yok demiş, bir anlamda. Tabi Avrupa'nın enerji konusunda ne kadar bağımsız olduğunu tam olarak bilemeyiz bunu gelecek gösterecek bizlere, ama şu da bir gerçek ki bu blöf birden Putin'in aklını başına getirip, artık bizim de ekonomiyi çeşitlendirmemiz ve 3 çocuk yapmamız gerek demesine neden olmuş!

Avrupa her ne kadar enerji konusunda bağımsızlığını elde etmeye çalışsa da, Putin'in gazına başka talipler de var aslında; Mesela Çin?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder