3 Aralık 2013 Salı

Tayland: Tiyatro Değil, Uzak Doğu Sineması!

Bir önceki yazımda Ukrayna'daki gösterilerden bahsetmiştim, bu yazımda eş zamanlı olarak Dünya'nın bir diğer ucunda olanlara değinmek istedim, durağımız Tayland.

Tayland'da hava yaz havası, güneşli 28-30 derecelerde...

Asya-Pasifik ülkesinde hava iyi ama sular dalgalı, Hint Okyanusu coşuyor da coşuyor, Tayland'da gösteriler durmuyor. En son Hükümet yanlılarına da girişmiş göstericiler, Başbakanlık binasını da kuşatmışlar!

Peki Tayland'lının derdi ne?

Dert yolsuzluk, dert kepazelik...
Başbakan kendisinden önce başbakan olan kardeşini aklıyor ve kardeşinin Tayland'a yeniden dönebilmesinin yolunu açıyor. Siyaseten mal gibi bir durum, aile faciası, kokuşmuşluğun mor'u!

Eski başbakan/kardeş şimdi nerede? Nerede olacak Arabistan'da.

En son haber; Polis Başbakan'lık önündeki barikatı kaldırmış!

Peh peh peh...

Yani Kral diyor ki; Ben yokum, yiyin birbirinizi...

Peki sıkıntı bugünün sıkıntısı mı? Tabii ki değil...

Muhalefete bakıyorsun, iktidardan daha beter, onun gidişinin nedeni de yolsuzluk.

Nasıl bir tüyse; Şeytan tüyü müdür? Kaz tüyü mü? Yeniden muhalefetin başına getirmişler yolsuzluktan giden adamı. Çürümenin kokuşmanın hesabını siz yapın! Artık nasıl pis bir sistem varsa, dön dolaş yine aynı adam?!

Evet, ordunun sahibi Kral, Tayland'da illa ki duruma el koyacak ama ne zaman kim bilir? İşlerin böyle gitmeyeceği açık, anlaşılan "şartların olgunlaşması" bekleniyor.

Ve

Dünya; Ukrayna tiyatrolarında kapalı gişe oynayan oyunun hazzı ile gevşerken, asıl değişim Tayland'da oluyor!

Edit(05/12/2013): Tayland'da Kral'ın doğum günü dolayısı ile gösterilere ara verilmiş. Kral'ın açıklaması bekleniyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder