8 Aralık 2013 Pazar

İkili İlşkiler

ABD'nin İran ile yapmış olduğu mutabakat sonrasında oluşan tablodan rahatsız olan İsrailli ve Arap dostlarının gönlünü almaya çalışan bir ABD Başkanı var. Obama katıldığı konferanslarda katılımcılara yapılan mütabakat'ın içeriği ve şartlarını detaylı olarak anlatıyor.  Ne var ki yeni süreçte dikkat çekici bir gelişme oldu; İsrail Cumhurbaşkanı Perez Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu söylemiş

Mütabakat sonrası Netanyahu ABD'ye baya sert çıkmıştı, şimdi ise İsrail Devleti diplomasiyi iki koldan götürecekmiş gibi bir hava yaratıyor.  Bir yandan Araplarla İran'a karşı ittifak halindeki Netanyahu, diğer yandan İran'la ilişkileri normalleştiren Perez.

Bu durum planlanmış bir hedef mi? Yoksa mecburiyetler mi ağır basıyor? Bunun gelişmeler gösterecek!  Perez'in bu beyanatı diğer bölge ülkelerinde de yankı bulacaktır!

Orta Doğu genelinde oluşan tabloya baktığımızda ülkelerin, toplumların düşmanlıklarını minimuma indirme yönünde bir anda ortaya çıkan istekleri beni düşündürüyor ve ister istemez şüphelenmeme neden oluyor. Gün geçmiyor ki ittifaklar dağılıp yeni ittifaklar kuruluyor, ya da düşman denilenle barışılıyor ve ya verilen sözlerden dönülüyor. Sanki ortada bir yakan top var ve kimse de bunu tutmayı istemiyor gibi :D.

İlginç zamanlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder